Contacteaza-ne direct la +40 31-805.42.55

Acest site poate dauna computerului dumneavoastra

Postat de pe July 4, 2016 in Optimizare SEO | 0 comentarii

Acest mesaj apare pe un site web in cazul in care este considerat site de atac. Aceasta catalogare poate afecta site-ul atat din punct de vedere al vizitatorilor cat si al motoarelor de cautare.

De ce este raportat site-ul meu ca site de atac?

Sunt mai multe motive pentru care un site poate fi considerat ca site de atac:

  1. Site-ul gazduieste sau distribuie Malware. In cazul in care sursele site-ului contin Malware, acesta poate transforma site-ul intr-unul de atac, fara aprobarea administratorului site-ului.
  2. Site-ul realizeaza Phishing. Phishingul sau spoofingul este un tip de atac ce consta in obtinerea unor informatii personale sau financiare pentru a fi utilizate in alt scop decat cel precizat de site. De obicei se utilizeaza metoda clonarii unui alt site pentru obtinerea informatiilor personale sau diferitelor conturi ale utilizatorilor. Informatiile nu sunt transmise site-ului original ci sunt utilizate pentru a va accesa conturile sau pentru a obtine informatiile dorite.
  3. Site-ul imparte IP-ul cu alte site-uri considerate suspecte. In acest caz exista posibilitatea de a fi considerat site de atac.

Cum poti scapa de aceasta eticheta?

Primul pas este stabilirea motivului pentru care site-ul este considerat site de atac. Urmatorul pas consta in eliminarea acestor elemente care il fac sa fie considerat site de atac. Daca sunteti siguri ca ati inlaturat toate elementele ce au facut ca site-ul sa fie suspectat ca site de atac, puteti face o solicitare de examinare a acestuia de catre motoarele de cautare pentru eliminarea sa din lista site-urilor suspecte.

malware, fraud

Cum poti scapa de malware?

Cea mai simpla metoda de a elimina sursele infectate este utilizarea unui software specializat anti-malware. Aceste software-uri includ si solutii anti-virus, anti-spyware, detectand si eliminand malware-ul. De asemenea se poate apela si la software-uri ce pot fi rulate de site-uri specializate, pentru a analiza sursele site-ului.

Aflati mai multe despre acest subiect din articolul Infectarea cu malware.

Recomandari de protectie

Recomandarile de protectie vizeaza in primul rand modul in care se lucreaza cu sursele site-ului, accesarea lor de pe medii de lucru sigure, ce nu prezinta risc de infectie cu malware. Se recomanda ca in momentul in care se lucreaza cu sursele site-ului, sa existe un software anti-malware instalat pe statia de lucru. De asemenea se recomanda pastrarea unor back-upuri cu diferite versiuni ale site-ului, pentru a se putea reveni la o versiune ce nu a fost afectata de malware. Se recomanda ca pe statia utilizata pentru a lucra cu sursele site-ului sa nu deschideti si sa realizati download-ul atasamentelor mail-urilor de la persoane necunoscute, si sa nu fie permise update-urile automate.

Aflati mai multe despre acest subiect din articolul Infectarea cu malware.

Posteaza un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

Enter Captcha Here : *

Reload Image