Contacteaza-ne direct la +40 31-805.42.55

Tipuri de business–uri care pot beneficia de implementarea de campanii SEO

Postat de pe July 4, 2016 in Optimizare SEO | 0 comentarii

Indiferent de tipul de business pe care il desfasurati este foarte importanta implementarea unui protocol de optimizare. La nivel online un business este echivalentul unui site web. Site-urile care pot beneficia de implementarea unui protocol de optimizare SEO sunt : site-urile de articole, site-urile care comercializeaza produse (fie ca este vorba de un catalog de produse sau de un magazin online), site-urile care propun servicii.

Traficul.Cum influenteaza SEO dezvoltarea unui business la nivel online.

Atunci cand aveti un business online, principala grija este generarea de trafic calificat. Indiferent ca sunteti proprietarul unui site, webdeveloper-ul sau specialistul in marketing, obiectivul in materie de online este obtinerea unei vizibilitati ridicate si, implicit, a unui trafic substantial.

 

nor cu SEO si sageti catre alte surse

 

De fapt, ce inseamna traficul?

Traficul inseamna vizitatori. Toti cei care au o afacere online sau au in proiect dezvoltarea uneia vor sa obtina un raspuns la trei intrebari fundamentale in ceea ce priveste clientii proveniti din mediul online :

De unde vine traficul ?

Care sunt paginile cele mai vizitate dintr-un site ?

Cat la % din vizitatorii unei site devin si clienti efectivi ?

Dezvoltarea traficului este un aspect extrem de important pentru inregistrarea succesului in mediul online. Nu este suficient sa realizati un site atractiv ! Un site care nu este promovat, indiferent ce identitate grafica detine, nu exista. In consecinta, trebuie sa dezvoltati o serie de activitati care sa contribuie la cresterea traficului si, implicit, a numarului de vanzari. Modalitatile de atragere a vizitatorilor in cadrul unui site constau in realizarea de campanii de promovare online. Una din tipurile de campanii de promovare menite sa genereze o crestere a traficului si a numarului de potentiali clienti este campania SEO (campanie de optimizare naturala si durabila). Scopul acestui tip de campanie de promovare este acela de a creste notorietatea si interactivitatea cu vizitatorii in vederea fidelizarii acestora.

Niciun un site nu se va promova pe sine insusi si nu va genera rezultate pe piata online atata timp cat nu este promovat.

Cum influenteaza SEO un business Online?

In esenta, SEO sau optimizarea pentru motoarele de cautare reprezinta totalitatea activitatilor de optimizare ale unui web site, prin ajustarea mai multor aspecte, atat interne cat si externe. Scopul SEO este de a imbunatati pozitionarea website-ului in rezultatele returnate de motoarele de cautare pentru anumite expresii de interes sporit si de a creste traficul respectivului website ca urmare a acestei pozitionari. SEO este, de asemenea, una dintre cele mai eficiente si rentabile forme de promovare ale unei afaceri. Realizarea unui website de calitate si optimizarea acestuia pentru Google sunt activitati mai mult decat necesare pe care, orice companie care doreste sa fie competitiva pe piata zilelor noastre, trebuie sa le desfasoare. Cel mai evident beneficiu adus de pozitionarea avansata in rezultatele naturale Google este cresterea radicala a traficului pe website. Un numar mai mare de vizitatori inseamna mai multe posibilitati de vanzare a serviciilor sau produselor pe care le oferiti. Deci, SEO ajuta, in special, la cresterea unui business online prin cresterea numarului de clienti. SEO ajuta la obtinerea unei rate de conversie ridicate.

De multe ori, conteaza mai mult cantitatea traficului pe un website decat calitatea acestuia (traficul de calitate este format din persoane direct interesate de sfera serviciilor / produselor pe care doriti sa le faceti cunoscute).

Majoritatea vizitatorilor care provin din cautarile realizate pe Google si-a manifestat deja interesul pentru produsul sau serviciul oferit. Acest interes se traduce printr-o rata de conversie ridicata a vizitatorilor in cumparatori (clienti). SEO ajuta la cresterea imaginii companiei : majoritatea consumatorilor care cauta pe internet vor accesa paginile web gasite pe prima pagina de rezultate pentru ca le considera mai importante si mai relevante pentru termenul de cautare folosit. Ocupand una dintre aceste pozitii, site-ul pe care il promovati va avea din start un avantaj de imagine, atribuindu-se mai multa importanta si incredere decat celorlalte.

SEO inseamna continuitatea existentei afacerii la nivel online: orice companie isi doreste mentinerea pe termen lung a unui flux continuu de posibili clienti.

Prin pastrarea unei pozitii pe prima pagina Google, traficul website-ului se va mentine la cote ridicate si se va materializa in mod constant in noi si noi clienti pentru afacerea desfasurata.

Posteaza un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

Enter Captcha Here : *

Reload Image