Contacteaza-ne direct la +40 31-805.42.55

De ce sa alegeti marketingul pe internet si de ce optimizare site?

Postat de pe July 4, 2016 in Optimizare SEO | 0 comentarii

Marketingul pe internet reprezinta o strategie promotionala de amploare, din ce in ce mai importanta pe piata romaneasca. Urmand reguli si proceduri bine puse la punct, o strategie de marketing online de optimizare site poate aduce mult mai multe beneficii decat o strategie de marketing clasic, la o fractiune din pret.

De aceea procesul de optimizare al site-ului unei companii este extrem de important pentru o vizibilitate ridicata si pentru o diversitate de utilizatorii din medii diferite ce vor accesa website-ul. Deoarece utilizatorii de internet se bazeaza, in mare parte, pe motoarele de cautare pentru a gasi informatiile dorite, optimizarea site-ului web in vederea pozitionarii cat mai sus in rezultatele oferite de motoarele de cautare este primordiala. Este de fapt o deductie logica: cu cat mai multi utilizatori din medii diferite acceseaza un site web, cu atat acel site web va avea o popularitate mai mare si mai multe conversii. Prin conversii putem intelege fie vanzari (in cazul unui site e-commerce), fie brand awareness (in cazul unui site de prezentare al unei companii).

Cat de simpla este optimizarea unui site?

Bineinteles, optimizarea unui site pentru motoarele de cautare nu este usoara. Este esential sa fie luate in calcul foarte multe proceduri ce trebuiesc adaptate la schimbarea continua a pietei online si a algoritmilor de pozitionare ai motoarelor de cautare. Dar, cu toate schimbarile ce au in permanenta loc, procesul de optimizare site poate fi conturat in cateva activitati principale precum:

Alegerea strategiei de cuvinte cheie, poate cel mai important pas din optimizarea unui site web
Auditarea site-ului web in vederea depistarii si corectarii problemelor ce pot afecta procesul de optimizare
Optimizarea on-page a site-ului web
Optimizarea off-page a site-ului web
Cresterea vizibilitatii site-ului web in social media
Mentenanta si interventii periodice asupra site-ului pentru a pastra si imbunatatii pozitionarea obtiunuta in rezultatele motoarelor de cautare

Este de ajuns optimizarea pentru a creste vanzarile?

Raspunsul este simplu, NU! Alte aspecte ce tin de optimizarea unui site web carora, de regula, nu li se acorda importanta sunt design-ul site-ului si functionalitatea. Design-ul site-ului web este de fapt imaginea companiei si ofera o prima impresie extrem de puternica. Daca design-ul site-ului este inovativ si atragator, acest lucru se va reflecta asupra imaginii companiei intr-un mod pozitiv si, per total va creste increderea vizitatorilor in seriozitatea serviciilor sau produselor oferite. Pe de alta parte functionalitatea optima a unui site web aduce avantaje nebanuite ce se reflecta in principal asupra conversiilor (vanzarilor). Rolul unei functionalitati optime este de a oferi utilizatorilor o experienta cat mai placuta pe toata durata petrecuta vizualizand site-ul. Prin functionalitate optima se intelege:

  • Absenta erorilor de cod (script-uri nefunctionale sau partial functionale)
  • Pozitionarea corecta in layout-ul paginilor a unor elemente cheie (meniul de navigare, breadcrumb, formularul de login/inregistrare, abonarea la newsletter, datele de contact etc.)
  • Structurarea meniului de navigare al site-ului intr-un mod cat mai logic si user-friendly
  • Structurarea formularelor de comanda/contact/informatii intr-un mod simplu si concis

In concluzie, optimizarea unui site web, daca este efectuata corect, cu siguranta va deschide noi oportunitati si va aduce compania dumneavoastra la un nou nivel de performanta si eficienta, si per total va aduce un plus de valoare mediului online.

Ce pierdeti daca nu faceti SEO de calitate:

  • vizibilitate pe termen lung
  • increderea unor potentiali clienti in brandul dumneavoastra
  • trafic important ce ar conduce catre oportunitati directe de afaceri.

Vezi ce se poate face mai bine la site-ul tau

telefon +40 31-805.42.55, +40 31-805.42.56
mobil +40 758.23.70.24 (Director Marketing & Vanzari)
fax +40 21-222.45.62

Posteaza un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

Enter Captcha Here : *

Reload Image