Contacteaza-ne direct la +40 31-805.42.55

Tehnici de redresare dupa o penalizare Google

Postat de pe July 4, 2016 in Optimizare SEO | 0 comentarii

Orice website, indiferent de domeniul de activitate si de publicul tinta, este supus normelor Google, pe care nu trebuie sa le incalce catusi de putin. Uneori se intampla ca un site sa intre in vizorul Google si sa i se aplice o depunctare. Depunctarea poate fi o consecinta a unor actiuni SEO nepermise, a unor tehnici black SEO pe care Google le inregistreaza si le taxeaza ca atare.

Desi multi dintre cei care au intrat in contact direct cu o astfel de penalizare sustin ca actiunile aduse site-ului au fost unele corecte, se constata exact contrariul. Unele greseli pot fi minore, insa Google nu le trece cu vederea.

Tehnici de redresare dupa o penalizare Google

Daca si website-ului tau i-a fost aplicata o penalizare, trebuie sa te inarmezi, inainte de toate, cu rabdare si sa incerci, pe cat posibil, sa gasesti sursa greselilor.

Greselile recunoscute sunt pe jumatate iertate. Acest principiu se aplica si in SEO. Asadar, curata site-ul de continutul spam, fa ordine in lista de link-uri externe sau indeparteaza sistemul de anchor text bazat, obsesiv, pe aceeasi expresie cheie.

 

Ce este prea mult strica, mai ales in SEO

Ce este prea mult strica, mai ales in SEO. Cu alte cuvinte, nu cantitatea actiunilor SEO este cea care primeaza, ci calitatea acestora. Frecventa cu care se intervine asupra unui site, la nivel de actiuni de promovare (on sau off page), nu trebuie sa fie foarte mare. Daca ai facut o astfel de greseala in trecut, nu o mai repeta. Actiunile SEO in exces pot conduce la depunctarea site-ului tau, mai ales cand vine vorba de prea multe link-uri externe obtinute intr-un timp relativ scurt. Important este sa desfasori actiuni de promovare intr-o maniera cat mai naturala, cu o frecventa care sa nu genereze suspiciuni.

Ghidul de bune practici Google

Ghidul de bune practici Google trebuie sa te insoteasca mereu. Cu ajutorul lui vei afla ce este si ce nu este permis si vei sti ce trebuie sa faci ca sa-ti cureti site-ul de toate problemele care au cauzat penalizarea.

Daca vrei sa grabesti ridicarea penalitatii aplicate (oricine isi doreste acest lucru, evident!) poti trimite o cerere de reconsiderare catre Google. Insa, aceasta cerere trebuie redactata cu grija si trebuie sa contina informatii detaliate despre posibilele greseli care au condus la penalizare.

Din pacate, redresarea unui site, dupa ce acestuia i-a fost aplicata o penalizare, nu se face de la o zi la alta. Este posibil sa treaca mai bine de cateva luni de la remedierea cauzelor depunctarii pana la restabilirea lui. Conteaza foarte mult tipul de penalitate aplicata. Daca site-ul tau a pierdut pozitii, ajungand din prima pagina Google intr-o pagina cu mult inferioara, este clar ca se discuta despre o penalizare drastica, facuta in baza unor greseli majore. In aceasta situatie, timpul de recuperare si repozitionare poate dura chiar si un an, timp in care se recomanda continuarea strategiei SEO, intr-o directie corecta si naturala.

Abordarea OptimizarePlus

Serviciul OptimizarePlus este un serviciu de optimizare site web pentru motoarele de cautare ce utilizeaza doar tehnici White Hat. Utilizand metode White Hat nu exista riscul penalizarii din partea motorului de cautare, obtinand o promovare SEO pe termen lung.

Posteaza un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

Enter Captcha Here : *

Reload Image