SEO (Search Engine Optimization) este o metoda de promovare online, prin modificarea site-ului astfel incat sa respecte regulile dupa care se realizeaza indexarea de catre motorul de cautare.

White Hat SEO

White Hat SEO reprezinta o metoda de optimizare concentrata pe respectarea regulilor si recomandarilor motoarelor de cautare. Este o metoda de optimizare ce se bazeaza pe crearea de densitati optime de cuvinte cheie, pe continut identic pentru utilizatorii umani si pentru robotii motoarelor de cautare, pe link-uri de calitate.
Reprezinta o optimizare pe termen lung, sigura, ce nu atrage penalizari din partea motoarelor de cautare. Puteti utiliza o serie de instrumente SEO pentru a vedea gradul de optimizare al unui site, in functie de regulile utilizate pentru indexare de catre robotul motorului de cautare.

palarie alba langa versus palarie neagra

Black Hat SEO

Black Hat SEO reprezinta o metoda de optimizare ce nu respecta regulile si recomandarile motoarelor de cautare, incercand sa pacaleasca robotii de cautare, si sa obtina astfel indexari cat mai bune. Black Hat SEO a fost considerata o metoda legala, dar datorita dezvoltarii acestor tehnici in directia existentei unui  continut diferit vizual de cel non-vizual, utilizarea acestor metode atrage penalizari din partea motoarelor de cautare. Este o metoda prin care se obtin rezultate rapid, dar care poate atrage si penalizari sau chiar excluderea temporara sau definitiva din indexarea motorului de cautare in cazul in care se descopera ca pentru site-ul respectiv s-au utilizat asemenea tehnici.

Tehnici Black Hat:

  • – Keyword stuffing: site-ul sa contina doar cuvintele cheie
  • – Text invizibil: utilizarea textului a carui culoare este identica cu cea a background-ului
  • – Doorway pages: pagini false, ce nu sunt vizibile utilizatorului uman, pegini ce sunt create doar pentru a obtine o indexare superioara din partea motorului de cautare

Tehnicile Black Hat SEO sunt tentante, deoarece ofera rezultate rapide, dar pot atrage diferite penalizari in functie de metoda utillizata. In cazul utilizarii repetate a acestor tehnici, site-ul poate fi exclus definitive din lista de indexari a motoarelor de cautare. Principalul motor de cautare, Google,nu considera SEO ca spam . Pentru Google, SEO devine o metoda de spam in momentul in care se utilizeaza textul ascuns, link-uri ascunse, sau redirectari.

Abordarea OptimizarePlus

Serviciul OptimizarePlus este un serviciu de optimizare site web pentru motoarele de cautare ce utilizeaza doar tehnici White Hat. Utilizand metode White Hat nu exista riscul penalizarii din partea motorului de cautare, obtinand o promovare SEO pe termen lung.