OptimizarePlus

Etape optimizare

Serviciul de optimizare site pentru Google oferit de FivePlus cuprinde urmatoarele etape optimizare:

1. Consultanta SEO, analiza cheilor de cautare

Etapa de consultanta SEO are un rol foarte important in procesul de optimizare SEO si se bazeaza pe o analiza a site-ului si a cuvintecalcul urmatorii parametriilor cheie relevante pentru atragerea clientilor din nisa de business vizata. Se analizeaza domeniul de activitate al site-ului, in vederea alegerii unor chei de cautare cat mai potrivite, iar expertiza FivePlus aduce valoare in consilierea clientului pentru atingerea obiectivelor. In urma acestei etape se genereaza un raport al cautarilor efectuate pentru fiecare cheie in motorul de cautare pentru care se efectueaza optimizarea.

2. Analiza tehnica a site-ului, raport de pozitionare initial, analiza concurentei

In cadrul analizei tehnice a site-ului se verifica corectitudinea codului, problemele legate de dimensiunea paginii si validitatea link-urilor.

Dupa ce au fost alese cheile de cautare ce au un potential de trafic bun, se realizeaza un raport de pozitionare initial: pozitionarea site-ului la cautarea utilizand cuvintele cheie, inaintea realizarii operatiilor de optimizare.

In cadrul acestei etape se efectueaza si analiza concurentei. Site-urile concurente pentru cuvintele cheie alese se analizeaza din punct de vedere al optimizarii luand in calcul urmatorii parametrii: autoritate site, vechimea domeniului, nivel de optimizare onsite si nivel de optimizare offsite. Aceasta analiza a concurentei ofera informatii  suplimentare despre listade operatiuni necesare pentru a reusi o indexare de succes pe prima pagina Google.

3. Optimizarea on-page

Optimizarea on-page se realizeaza la nivel de continut metataguri, structura body, si  la nivel de continut site astfel incat acesta sa fie indexat pe o pozitie cat mai buna de catre Google. Optimizarea on-page este de doua tipuri: optimizarea la nivel de cod sursa si optimizarea la nivel de continut.

Optimizarea codului sursa inseamna optimizarea codurilor HTML si CSS ale paginilor astfel incat sa se reduca dimensiunea paginilor si sa fie respectate regulile cerute de algoritmul motoarelor de cautare. Optimizarea se realizeaza la nivel de metataguri, imagini, link-uri si numar de elemente cu continut activ.

Optimizarea continutului se refera la crearea unei densitati optime a cuvantului cheie, utilizarea tag-urilor H1-H6, dimensiunea paginilor si mentinerea numarului link-urilor intr-o limita acceptata de motoarele de cautare.

4. Optimizarea off page

Prin optimizarea offpage se urmareste cresterea numarului de link-uri externe cu directionare spre site. De ce sunt importante aceste backlink-uri? Pentru ca ajuta paginile site-ului sa obtina un autoritate mai buna, si sa fie indexate mai bine de catre motoarele de cautare.

Modul de obtinere al acestor backlink-uri este prin inscrierea site-ului in site-uri web specializate:forum-uri de discutii, site-uri de business to business, site-uri de articole, anunturi, retele sociale.

5. Monitorizarea / mentenanta lunara

Lunar sunt realizate rapoarte de pozitionare a site-ului la cautarile utilizand cuvintele cheie  contractate pentru care s-a realizat serviciul SEO. Aceste rapoarte ilustreaza evolutia indexarii site-ului de catre Google.

Procesul de optimizare a site-ului pentru motoarele de cautare este un proces de lunga durata. Procesul de optimizare SEO nu se incheie in momentul in care site-ul a fost indexat pe prima pagina a Google, deoarece pot surveni oricand schimbari in indexarile Google. Cu cat un site este indexat pe o pozitie mai buna, cu atat eforturile necesare pentru al mentine sau pentru a obtine o pozitionare mai buna, sunt mai mari.

Trebuie sa existe o monitorizare lunara a evolutiei site-ului care sa ofere informatii privind evolutia in indexare a paginilor. Este necesara o activitate de mentenanta a site-ului pentru ca acesta sa-si pastreze sau sa-si imbunatateasca indexarea. Activitatea de mentenanta prevede monitorizarea site-ului in sursele web unde este deja inregistrat si  respectiv inscrierea in noi site-uri web obtinute prin studierea competitiei.

De asemenea trebuie efectuata o verificare lunara a validitatii link-urilor (pagini ale site-ului ce apar sau dispar, iar link-urile nu sunt actualizate) pentru a nu exista posibilitatea unei penalizari Google cauzate de link-uri eronate.

Serviciile SEO de optimizare site oferit de FivePlus consta in parcurgerea etapelor de mai sus, succesul proiectului fiind dependent de respectarea metodologiei de lucru. Realizam partea de analiza a site-ului (domeniu de activitate, continut, si analiza tehnica) pentru a obtine datele necesare si a trece la implementarea optimizarii on-page urmata de cea off-page.  FivePlus merge pe abordarea complementaritatii celor doua tipuri de optimizare.

Consideram ca un proiect de optimizare al site-ului poate fi realizat doar prin optimizarea completa (on-page si off-page), si ca acest serviciu, fara partea de mentenanta nu-si poate atinge scopul final acela de promovare pe termen lung.

Solicita o oferta optimizare seo

*

*

*

*

*

Solicita o oferta